Space

Članak

Podno grejanje - najčešća pitanja

Podno grejanje - najčešća pitanja

Podno grejanje je sada standard koji pružaju najbolji svetski građevinski investitori. Topao pod služi kao radijator velikog formata, što čini da se stanari osećaju izuzetno prijatno dok šetaju bosi. Podno grejanje putem sistema KAN-therm može pretvoriti bilo koju, novu ili postojeću zgradu u pravu kuću iz snova.

Postavljanje pitanja o podnom grejanju može vam pomoći da odlučite o najboljem sistemu grejanja za vaš dom u pogledu energetske efikasnosti i toplotnog komfora. Osim uzimanja u obzir zdravstvenih i higijenskih aspekata, kao i jednostavnosti korišćenja, to će povećati vrednost nekretnina.

Sadržaj koji sledi daje pregled najčešće postavljenih pitanja od strane naših klijenata o podnom grejanju.
Pomoći će vam da pregledate informacije i olakšaće pronalaženje odgovora na pitanja koja možete postaviti

u vezi sa KAN-therm proizvodima.


Koje su prednosti podnog grejanja?

Površinsko grejanje pruža optimalnu i najzdraviju raspodelu sobne temperature. Ovo je najčešće birana opcija, pri kojoj je najtoplije blizu poda, dok su viši delovi enterijera neznatno hladniji. Zidno i plafonsko grejanje takođe imaju svoje prednosti. Sistemi površinskog grejanja su jeftiniji i ugodniji za rad od grejanja radijatorima, takođe ne prave probleme, ekološki su prihvatljivi i svestrani – možemo grejati svaku građevinu, novu ili modernizovanu, na ovaj način.

Radijatori ili podno grejanje?
Koje rešenje je isplativije?

Cifre govore u korist instalacije podnog grejanja putem sistema KAN-therm. Smanjenjem temperature vazduha u domu za samo 1 °C, održavajući potpun toplotni komfor, možemo da umanjimo troškove za barem 5%. Nakon samo dve godine rada sistema, možemo da očekujemo da se isplate troškovi investicije i da na taj način postignemo veće uštede. Sistemi površinskog grejanja i hlađenja KAN-therm imaju 10 godina garancije, što znači da će raditi bez problema barem deceniju.

Kome su namenjeni sistemi KAN-therm?

U pogodnostima sistema mogu, svakako, uživati svi članovi domaćinstva, ali te pogodnosti će naročito ceniti roditelji male dece koja vole da se igraju na podu. Potom ljudi koji se ne osećaju dobro na hladnoći, a nose čarape... čak i leti.

Zatim estete i obožavaoci dizajna koji cene estetiku i funkcionalnost, i ne žele da gledaju cevi i radijatore. Na kraju, osobe sa alergijama bi trebalo da razmotre ovaj sistem jer on pruža ravnomernu raspodelu toplote i umanjuje kruženje prašine u prostoriji u poređenju sa tradicionalnim radijatorima.

Da li mogu da priuštim sisteme KAN-therm?

Ako možete da priuštite standardne grejne sisteme koje ćete koristiti u narednim decenijama (uključujući servisiranje, zamenu potrošnih delova i rast troškova tradicionalnog goriva), sigurno možete da priuštite sistem KAN-therm. Iako je trošak kupovine i instalacija površinskog grejnog sistema nešto veći od starijih izvora toplote, naknadno korišćenje je značajno jeftinije. Troškovi će se smanjiti ne samo zbog besprekornosti sistema KAN-therm već i zbog goriva koje se koristi.

Upotreba obnovljive energije za svoje potrebe je sebična na dobar način. Time ne mislimo samo na sebe, niske račune i uštede, već i na životnu okolinu.

Šta ako želim da instaliram sistem KAN-therm u starijoj zgradi?

Instaliranje sistema KAN-therm u starijoj zgradi ne predstavlja problem. Zahvaljujući fleksibilnim cevima, koje lako možete postaviti ispod poda ili zidova, instalacija se lako može obaviti čak i u starim zgradama. Međutim, u slučaju starijih zgrada, vredelo bi konsultovati se sa stručnjakom koji vas može posavetovati u vezi sa radom koji treba završiti da bi se instalacija obavila na bezbedan i uspešan način. Takođe imajte u vidu da bi instalacija podnog sistema delovala na visinu poda, što može uticati na izbor vrata i nameštaja, na primer.

Da li mogu da koristim sistem KAN-therm van sezone?

Da, sistemi KAN-therm rade tokom cele godine. Zimi pružaju prijatnu toplinu, a leti uspešno snižavaju sobnu temperaturu i sprečavaju vrućinu. Štaviše, lakom promenom izvora toplote, grejni kapacitet sistema se može koristiti za hlađenje u toplim danima. Jednostavnom zamenom grejnog izvora izvorom hlađenja, istim cevima kroz koje je prethodno cirkulisala topla voda sada će teći hladna voda, što će sniziti sobnu temperaturu. Uz sistem KAN-therm, uvek možete uživati u ugodnoj temperaturu u svom domu ili radnom prostoru.

Koliko dugo treba da čekam da se pod zagreje do željene temperature?

Zapravo... ne morate uopšte da čekate! Sve što treba da uradite je da podesite željenu temperaturu uveče da biste ujutru hodali po toplom podu. Takođe možete da dajete komande putem pametnog telefona pre nego što se vratite sa posla da bi sistem počeo da radi, tako da kada se vratite kući, vaš dom već bude pravilno zagrejan. Specifično vreme potrebno da se pod zagreje do željene temperature zavisi od brojnih faktora, kao što su vrsta poda, toplotna izolacija u prostoriji, spoljna temperatura i drugi.

Ako razmatrate savremenu tehnologiju, onda vam pametni sistem automatizacije poda KAN-therm SMART može biti koristan. Pouzdanost i efikasnost koje očekujete od grejnih sistema treba da odgovaraju njihovoj lakoći upotrebe. Takođe, sa bilo kog mesta na Zemlji. Sve što vam treba je internet i odgovarajuća aplikacija. Rad sistema je lak, ugodan i intuitivan, što omogućava brzo korišćenje bez neprilika.

Da li mogu da kupim uređaj za automatsku kontrolu za instalaciju koja je u pogonu već nekoliko godina?
Da! Nikada nije kasno da počnete da kontrolišete temperaturu u svom domu!
Namenska automatizacija KAN-therm SMART se može koristiti za ovu svrhu.

– Bez nezgodnih kablova, – Brza i efikasna, – A što je najvažnije, čista!

KAN-therm SMART koristi radio-signale. Može se podesiti pomoću mobilnog telefona ili tableta.

Najpopularniji članci na stranici

Postavke Kolačića

Mi koristimo kolačiće kako bismo pružali različite usluge, stalno ih poboljšavali, prikazivali oglase u skladu s vašim interesovanjima na našoj internet stranici i omogućavali funkcije društvenih medija. Neki kolačići su neophodni za ispravno funkcionisanje naše internet stranice i za omogućavanje njenih funkcija. Na vaš zahtev koristimo i analitičke kolačiće kako bismo unapredili našu internet stranicu, kao i marketinške kolačiće za prikazivanje oglasa i sadržaja na našoj internet stranici. Saznajte više o kolačićima i njihovoj upotrebi.
Klikom na "Prihvati sve" dajete saglasnost za upotrebu svih kolačića. Klikom na "Prilagodi postavke kolačića" možete izabrati koje kolačiće prihvatate. U svakom trenutku možete promeniti postavke kolačića ili povući saglasnost.

Postavke Kolačića

Ovaj alat omogućava izbor i deaktivaciju različitih oznaka/praćenja/alatki za analizu korišćenih na ovoj internet stranici.