KAN-therm: Tehnologija spajanja
Main image. Main image. Main image. Main image.


Tehnologija spajanja

 

KAN-therm Inox Sprinkler Sustav se bazira na tehnologiji "ultraPRESS"  sustavu i "M" profilu za stezanje spojeva. To omogućuje:

  • 3-strani pritisak na O-prsten osiguravajući pravu deformaciju i prilijepljivanje na površinu cijevi,
  • puno zatvaranje O-prsten utora pritiskom ruba spojnice na površinu cijevi, čime se sprječava prodor prljavštine u ovaj spoj i djeluje kao prirodna zaštita spoja, te učvršćuje spoj mehanički,
  • kontrola stanja brtvljenja, tj. oblika O-prsten utora do ruba spojnice.

1. Rezati cijev rezačem pod pravim kutom u odnosu na os. Ostali alati poput ručnih i električnih pila za rezanje ugljičnog čelika su dopušteni, pod uvjetom da se rez radi pod pravim kutom da rubovi ne budu biti oštećeni. Prelamanje samo djelomično odsječene cijevi nije dopušteno. Nemojte koristiti plamenike i rezne ploče za rezanje. Pri određivanju duljine za rezanje, zapamtite dubinu na koju cijev mora ući u spojnicu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Korištenjem ručnih ili električnih alata (za veće promjere polu-okrugla turpija za čelik) isturpijati vanjski i unutarnji rub cijevi i ukloniti sve neravni, koje mogu oštetiti O-prsten tijekom montaže. Uklonite također sve podneske na i iz cijevi, koji mogu povećati rizik od točke korozije. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Da bi se postigla prava snaga spoja cijev mora ući na određenu dubinu u spojnicu. Označite tu potrebnu dubinu na cijevi (ili spojnici s "golim" krajem) s flomasterom. Nakon pritiskanja oznaka na cijevi moraju biti vidljivi točno na rubu spojnice.

4. Prije montaže provjerite vizualno da li je O-prsten u svom sjedištu i  da li je njegovo stanje u redu. Pobrinite se također ne postoje strugotine ili druge strane tvari u cijevi i spojnici, koji mogu oštetiti brtvu, kada se cijev gurne unutra. Ako je tako, uklonite ih. Provjerite je li udaljenost između susjednih spojnica nije manja od dopuštene. 

5. Prije pritiskanja umetnite cijev aksijalno u spojnicu na označenu dubinu (lagano rotiranje za lako kretanje je dopušteno). Nemojte koristiti ulje, mast ili masnoće za jednostavno guranje cijevi (voda, ili sapun rješenje je dopušteno - preporuča se za tlačne probe s komprimiranim zrakom). U slučaju istovremenog montiranja nekoliko spojeva (umetanjem cijevi u spojnice), prije pritiska svake uzastopne veze, provjerite dubinu umetanja označenu na svakoj cijevi.

6. Prije nego što počnete s pritiskom provjerite tehničko stanje alata. Preporučuje se koristiti alate za stezanje i druge alate dostavljene od strane KAN-therm sustava. Uvijek odaberite odgovarajuću veličinu čeljusti za prešanje prema spoju koji radite. Krakovi alata moraju biti namješteni na spojnicu, tako da profil u njemu obuhvaća točno žlijeb, gdje O-prsten sjeda u spojnici (konveksni dio spojnice). Nakon pokretanja alata za stezanje proces pritiskanja se obavlja automatski i ne može se zaustaviti. Ako je zbog bilo kojeg razloga pritiskanje prekinuto, spoj treba biti demontiran (izrezati) i pokrenut ponovo.