KAN-therm: Učinite više s KAN-therm InoxFlow!
Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image. Main image.

 

Učinite više s KAN-therm InoxFlow!

 

Bez sumnje, razdelnik je ključni element u distribuciji medija za grejanje ili hlađenje. Koristi se i u instalacijama grejanja kako radijatorskog tako i površinskog (podno, zidno, plafonsko) grejanja ili hlađenja kao i u instalacijama tople i hladne pitke vode. Na osnovu 30-godišnjeg iskustva, KAN-therm ove godine uvodi potpuno novu liniju razdelnika na osnovu polaznih i povratnih grana iz nerđajućeg čelika 1.4301 klase.

S ponosom predstavljamo  the KAN-therm InoxFlow.

Nova tehnologija proizvodnje i upotreba profila od nerđajućeg čelika s većim unutrašnjim prečnikom i manjom debljinom zida nego u slučaju mesingane verzije rezultirali su hidrauličkom učinkovitošću KAN-therm InoxFlow razdelnika gotovo dvostruko većom nego u slučaju mesingane verzije, bez žrtvovanja mehaničke izdržljivosti.

 
 

Iskoristite jedinstveni potencijal KAN-therm InoxFlow razdjelnika

Veći hidraulički kapacitet

Zahvaljujući upotrebi visokokvalitetnog nerđajućeg čelika, instalacija je poboljšana kao i veličina grana razdelnika je povećana na 1 ¼ "! Površina aktivnog poprečnog preseka KAN- therm InoxFlow grane je za više od 1,5 puta veća u poređenju sa, na tržištu prisutnima, razdelnicima koj imaju grane iz mesinga. Stoga sa KAN-therm InoxFlow razdelnicima možemo baratati sa većim protokom bez bojazni da kapacitet grane nije dovoljan.

 

Grafik 1  Maksimalni protok kroz granu razdelnika

 

Zdravstvena zaštita

U poređenju sa mesingom, nerđajući čelik takođe znači veću otpornost na hloridne jone otopljene u vodi i ne postoji mogućnost migracije nepoželjnih elemenata (npr. olova) iz metalnih legura niskog kvaliteta u pitku vodu, a samim tim i veću higijenu i sigurnost.

 

Moderna instalacija

Instalacija se ne fokusira samo na visoku estetiku, već i na funkcionalnost i praktičnost. Imajući to u vidu, uveli smo nekoliko korisnih rešenja.

Oznake na stezaljkama pokazuju kako povezati izvor toplote, pomaže da se izbegnu greške tokom montaže.

Posebno dizajnirane plastične stezaljke s elastomernim umetcima s funkcijom prigušivanja vibracija osiguravaju da naši razdelnici neće uznemiriti ni najosjetljivije uši.

 

Lasersko označavanje grana

KAN-therm logo je garancija porekla proizvoda i osiguranje najvišeg kvaliteta.


Jasna identifikacija prostorija

Lasersko numerisanje na grani organizuje pojedinačne krugove razdelnika, a zahvaljujući priloženoj nalepnici postoji mogućnost dodatnog opisa pojedinih prostorija. Ova se etiketa može lako postaviti unutar ormarića.

 

Poklopac

Moderan, elegantni pokrivni poklopac je dodatni pribor koji organizuje i osigurava sve spojne elemente razdelnika, posebno električno ožičenje upravljačke automatike.

Svi KAN-therm InoxFlow razdelnici pokriveni su 10-godišnjom garancijom za profil grane i dvogodišnjom garancijom za upravljačke elemente, elemente automatike i cirkulacione pumpe.

 

Kompletna ponuda za sve primene

Širok raspon instalacija novih KAN-therm InoxFlow razdelnika pokriva 100% trenutnih mesinganih konstrukcija i konačno će ih potpuno zamieniti u KAN-therm ponudi.

Da bismo lakše prepoznali svaku seriju, a samim tim, njenu svrhu i opremu, uvodimo za naše razdelnike novi sistem označavanja slovima. Prvo slovo objašnjava primenu, drugo opisuje opremu gornje grane, treće opisuje opremu donje grane, a posljednje slovo kazuje o dodatnoj opremi.

R - razdelnici za centralno grejanje i pitku vodu instalacije

RBB serije KAN-therm InoxFlow razdelnika (slika 1) osnovna je verzija, bez nipli, sa ženskim ½” izlazima i otvorom s gornje strane grana sa ženskim ½” navojem radi učvršćivanja, npr. odzraka. Druga varijanta je serija RNN (slika 2): verzija opremljena G ¾" niplama na svakom krugu, također s otvorom s gornje strane grana sa ženskim navojem ½”. Treća varijanta razdelnika KAN-therm InoxFlow je RVV serija (slika 3), koja je opremljena G ¾" niplama i on/off ventilima na svakom krugu. Zahvaljujući ovoj veryiji, možemo u potpunosti prekinuti protok kroz zadani radijator bez zaustavljanja grejanja u celoj instalaciji.

Svi ovi razdelnici opremljeni su ženskim priključkom 1” na glavni cevovod.

Slika 1. RBB serija: razdelnici s ½" ženskim izlazima
Slika 2. RNN serija: razdelnici s ¾" niplama
Slika 3. RVV serija: razdelnici s ¾" niplama i on/off ventilima

 

U - razdelnici za površinsko (podno, zidno ili plafonsko) grejanje / hlađenje

Sveobuhvatan raspon KAN-therm InoxFlow uključuje i obične razdelnike i razdelnike s mešnom grupom. Zavisno o opremi, nudimo nekoliko varijanti. Svaka serija detaljno je opisana u nastavku.

KAN-therm InoxFlow razdelnici za instalacije površinskog grejanja ili hlađenja mogu takođe raditi i u sistemima sa glikolom, odnosno anitfriz mešavinama s udelom glikola do 50%. Upotreba ne kvarljivih merača protoka garantuje mogućnost precizne regulacije protoka kroz pojedine krugove.

 

KAN-therm InoxFlow razdelnici bez mešne grupe

Među KAN-therm InoxFlow razdelnicima bez mešne grupe postoje varijante sa regulacijskim ventilima i meračima protoka, a u svakoj od ovih varijanti dostupna su tri modela.

 

V - razdelnici sa regulacijskim ventilima

UVN serija (slika 4) je osnovna varijanta, opremljena samo regulacijskim ventilima za hidrauličku regulaciju instalacije. Proširena verzija ove varijante je razdelnik UVS serije (slika 5) s regulacijskim i servomotor ventilima. UVST serija (slika 6) uključuje: regulacijske i servomotor ventile, kao i odzračne ventile sa izlivom i čepovima montirani sa desne strane grana razdelnika.

Za regulaciju otvorenosti ventila kod razdelnika sa regulacijskim ventilima potreban je imbus ključ. Ovi razdelnici su izvrsna opcija za investicije u javnim komunalnim objektima, gdje postoji potreba kako bi se povećala zaštita instalacija od neovlaštene uporabe.

Svi ovi razdelnici opremljeni su niplama G¾" na pojedinačnim izlazima i priključkom sa ženskim navojem 1" na glavni cevovod.

Slika 4. UVN serija: razdelnici sa regulacionim ventilima
Slika 5. UVS serija: razdelnici sa regulacionim i servomotor ventilima
Slika 6. UVST serija: razdelnici sa regulacionim, servomotor ventilima, pip slavinom i odzrakom
 
 

F  - razdelnici sa meračima protoka

Ovo su najpopularnije varijante koje se koriste u instalacijama na tržištu. Merači protoka koji se koriste u proizvodnji svih KAN-therm InoxFlow razdelnika imaju mogućnost preciznog hidrauličkog podešavanja (podešavanje potrebnog protoka) u rasponu od 0–2,5 l / min.

Standardno su, zbog transporta, grane razdelnika opremljene meračima protoka fabrički postavljene sa meračima okrenutim prema dolje, štiteći ih tako od mehaničkih oštećenja. No, zahvaljujući prikladnoj ugradnji grane, prilikom montaže KAN-therm InoxFlow razdelnika u sistem, nema potrebe za potpunim rastavljanjem iz stezaljki. Več jednostavno okrenete gredu po njenoj osi kako biste je vratili u ispravan položaj sa meračima protoka. Brzo i bez problema rešenje.

U ponudi su 3 modela: osnovna verzija UFN serije (slika 7) samo sa meračima protoka; opsežnija UFS serija (slika 8) sa meračima protoka i servomotor ventilima; i najopremljenija UFST serija (slika 9) s meračima protoka, servomotor ventilima, odzračnim ventilom, sa pip slavinom i čepovima montirani s desne strane greda razdelnika.

Svi ovi razdelnici opremljeni su niplama G¾" na svakom pojedinačnom izlazu i priključkom sa ženskim navojem 1" na glavni cevovod.

Slika 7. UFN serija: razdelnici sa meračima protoka
Slika 8. UFS serija: razdelnici sa meračima protoka i servomotor ventilima
Slika 9. UFST serija: razdelnici sa regulacionim, servomotor ventilima, pip slavinom i odzrakom

MAX – sa protokomerima 0-5 L/min

Dostupna je i verzija UFSTmax razdelnika sa 0-5 l/min protokomerima. Takav razdelnik je namenjen instalacijama kojima je potreban veći protok. Povećani protok omogućava upotrebu InoxFlow razdelnika u komercijalnim I javnim objektima.

UFSTmax razdelnik se posebno preporučuje za upotrebu sa inovativnim, niskotemperaturnim izvorima toplote.

Precizni protokomori omogućavaju rad u glikolnim sistemima, što znači da KAN-therm InoxFlow razdelnici su savršeno kompatibilni sa sistemima grejanje i hlađenja.

 

Fot. 10 USFTmax: Razdelnik sa protokomerima 0-5l/ min, servomotornim ventilima, ozrakom i slavinom za punjenje i pražnjenje

 

U..P - razdelnici sa integrisanom mešnog grupom

Ovaj tip razdelnika sa dvostrukom funkcijom je vrlo popularno rešenje u slučaju mešovitih instalacija, tj. kombinacije tradicionalne radijatorske instalacije sa podnim, zidnim ili plafonskim (niskotemperaturskim) sistemima zračenjem.

Ove varijante su dostupne kao USVP serija (slika 10) sa regulacionim ventilima i USFP serija (slika 11) sa meračima protoka. Kao standard, obe ove serije opremljene su niplama G¾" kao pojedinačni izlazi, servomotor ventilima, odzračnim ventilima, odyrakom i pip slavinom učvršćeni u prolazu grane razdelnika i pumpne mešne grupe. Priključak na glavni cevovod je sa ženskim navojem ½".

Slika 11. USVP serija: razdelnici sa regulacionim i servomotor ventilima i mešnom grupom sa Wilo Para 25/6 pumpom
Slika 12. USFP serija: razdelnici sa meračima protoka i servomotor ventilima i mešnom grupom sa Wilo Para 25/6 pumpom

 

 
         
 
         
   UVN UFN UVS UFS   UVST UFST UFST max series