KAN-therm: Tehnologija spajanja
Main image. Main image. Main image. Main image.


Tehnologija spajanja

 

 

Glavna tehnologija spajanja cijevi s priključcima u sustavu KAN-therm Push Platinum je tehnologija stezanja koristeći aksijalno gurnut-na mesingani prsten.Povezivanje se postiže pritiskom na prošireni vrh cijevi na spojni elemenat a zatim pritiskom na stezni prsten na ovom spoju. Cijevi materijal je pritisnut u udubljenja spojnice, tj. veza je brtvljena po cijeloj površini tako da su savršena nepropusnost i dug život zajamčeni. Ova tehnologija ne zahtijeva nikakve dodatne brtve kao što su O-prsteni. Tu je još jedna prednost toga, ne podliježe ljudskim pogreškama.

 

1. Izrežite Platinum PEXCc/Al/PE-HD višeslojnu cijev na potrebnu dužinu sa škarama.Rez treba biti okomito na os cijevi. UPOZORENJE! - Molimo vas koristite isključivo oštre, ne usitnjene rezače.

2. Stavitite prsten na cijev s žlijebom na prednjem dijelu spoja. Promjer prstena mora biti odabran ispravno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Prilagodite glavu pravilnog promjera na baterijski ili ručni razgranik odnosno alat za širenje.Proširi cijev sa alatom za širenje u tri koraka. Prva dva koraka trebaju biti nepotpuna, a zatim postavite alat u odnosu na cijev na 30 ° i 15 °. Treći korak mora biti puni. UPOZORENJE! - Za stezanje cijevi koristite molimo Push Platinum stezne glave.

4. Gurnite spojnik u cijev do zadnjeg ispupčenja na spojniku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Gurnite prsten koristeći nožnu ili baterijsku hidrauličnu presu. Spojni elementi se mogu pridržavati samo sa prirubnicama. Ne gurati dva prstena u isto vrijeme.

6. Dok se gura prsten na spojnicu, promatrati proces montaže - kada je prsten gurnut blisko na firring prirubnicu zaustaviti proces klizanja.Veza je sada spreman tlačne probe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da biste uklonili fenomen preopterećenja elemenata sa snagom savijanja, ne preporuča se savijati cijevi u udaljenosti manjoj od 10 vanjskih promjera od spojnice.