KAN-therm: Toplinska i hidroizolacija
Main image. Main image. Main image. Main image.


Toplinska i hidroizolacija

 

 

Toplinska izolacija u KAN-therm TBS je stiropor sa posebno profiliranim gornjim slojem. Profiliranje gornjeg sloja stiropora omogućuje pričvršćivanje cijevi - profiliranje je izvedeno sa posebnim odstupanjima, te omogućuje polijeganje cijevi sa razmakom 167 mm, 250 mm ili 333 mm.

Obzirom na profiliranje sustava KAN-therm TBS moguća je ugradnja cijevi promjera 16 mm.

 

KAN-therm Sustav TBS također uključuje posebne metalne profile koji su presani u stiropor u obliku utora. Nakon postavljanja metalnih profila u stiropor slojeve (opremljene su s određenim razmakom obračunate za grijanje cijevi),  u metalni profil se instaliraju cijevi za grijanje..

Metalni profili imaju poprečne rezove koji su podijeljeni u segmente po dužini - jedan segment duljine je 250 mm..

Svrha profila je povećati površine prijenosa topline - a time i povećanje snage grijanja i hlađenja podnog ili zidnog..

Ponuda KAN-Therm sustav TBS za stiropor je komplementarna - ne profilirani.

KAN-therm TBS pruža stiropor (osnovni, profilirani i dopunski ne profilirani) s debljinom od 25 mm. Stiropor listovi su s dimenzijama 0,5 m x 1.0 m.

Nakon polaganja ploča TBS i cijevi, cijela je površina prekrivena plastičnom folijom PE kako bi zaštitila i izbjegla moguća toplinska oštećenja strukture. Potom se postavlja neprozirna ploča sa suhim estrihom. Sustav se koristi za grijanje i hlađenje instalacija podnih ploča u drvenim konstrukcijama, i u zidnom grijanju i hlađenju.